ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της εκδήλωσης:
«ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ»

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, τα σωματεία Φιλότης και Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ διοργάνωσαν από κοινού εκδήλωση με θέμα «Ακίνητη Περιουσία Ιδρυμάτων και Κληροδοτημάτων: Βάρος ή ευκαιρία». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του Ελληνικού Κόσμου και παρευρέθηκαν πολλά μέλη και φίλοι των σωματείων αλλά και κόσμος που ασχολείται με το θέμα των δωρεών και της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των κληροδοτημάτων και των ιδρυμάτων. Στην εκδήλωση μίλησαν επαγγελματίες με εξειδίκευση στο νομικό καθεστώς σχετικά με τα κληροδοτήματα και τα ιδρύματα, στο real Estate, στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας. Επίσης, υπήρξαν παρουσιάσεις σχετικά με την εμπειρία από τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού αλλά και Δημοσίου Δικαίου.

Συγκεκριμένα μίλησαν οι: Σπύρος Λορεντζιάδης, Σύμβουλος επιχειρήσεων, Δημήτρης Ανδρίτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Property Services, Γιάννης Φιλιώτης, Νομικός, Παναγιώτης Δεληβοριάς, Σύμβουλος σε θέματα επενδυτικής στρατηγικής, structuring και διαχείρισης για επενδύσεις διεθνών θεσμικών επενδυτών σε ακίνητα στην Ελλάδα και χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Θεμιστοκλής Μαμάκος, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος Νοσοκομείου Αγ. Ανάργυροι, Ξενοφών Κάππας, Γενικός Διευθυντής στο Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλης».

Εκ μέρους του σωματείου Φιλότης, ο Πρόεδρός του Φώτης Παπαθανασίου, αναφέρθηκε στους σκοπούς του «Φιλότης», του Συλλόγου των Ιδρυμάτων: να συμβάλλει στην ανάδειξη του θεσμού της Δωρεάς, να εργαστεί για την βελτίωση του σχετικού νομικού και φορολογικού πλαισίου που αφορά στα Ιδρύματα και να χρησιμεύσει ως αξιόπιστος σύμβουλος των υποψηφίων δωρητών για κάθε καλό σκοπό.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ υπάρχουν οι εξής δηλώσεις: «Ευχαριστούμε το σωματείο Φιλότης, τον Πρόεδρό του κύριο Παπαθανασίου, την κυρία Σκόνδρα για την εξαιρετική συνεργασία στη διοργάνωση της εκδήλωσης, τους ομιλητές για τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις καθώς και τον κύριο Εφραίμογλου για τη φιλοξενία στον εξαιρετικό χώρο του Ελληνικού Κόσμου. Η εκδήλωση ανέδειξε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αφορούν την περιουσία που ανήκει σε κοινωνικούς φορείς και που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πέσει στην κατηγορία αναξιοποίητης δημόσιας περιουσίας. Η εκδήλωση αυτή δεν μπορεί παρά να είναι ένα πρώτο βήμα. Ελπίζουμε με τη συνεργασία του σωματείου Φιλότης να προχωρήσουμε και σε επόμενα βήματα».